Etsi
  • Atte Lähteenmäki

Ahkeraa tulostamista

Tuotetehtaan protopajalla on ollut kiirettä! Nimittäin ensimmäinen protopajan työkaluostos, muovin 3D-tulostin on ollut käytössä lähes 24/7. On tullut tulostettua pääasiassa asiakastilauksia, mutta myös itselle (lue: lapsille) kaikenlaista. Mahtava aloitus Tuotetehtaan toiminnalle!


Purimme intoa tihkuen tyttärieni kanssa Creality Ender 3X tulostimen laatikosta kolme viikkoa sitten 29.5. Tulostin oli tietysti käyttövalmis jo samana päivänä, ja ensimmäiset testitulostukset tehtiin viikonlopun aikana. Tulostin oli ja on edelleen joka pennin väärtti, sillä tulostamisen aloittaminen vaati vain muutamat perussäädöt, jonka jälkeen aloimme saamaan jo ensimmäisiä näyttäviä printtejä.

Todettuani, että tulostin toimii ongelmitta, halusin heti aloittaa käytännön printtien tekemisen, johon printterin pääasiassa hankinkin. Ensimmäisenä mielessäni oli kaksi ideaa:

  1. Asiakkaan ongelmaan ratkaisun kehitys ja valmistus.

  2. Keittiössämme käytössä olleen, hajonneen kännykkätelineen korvaaminen uudella.

Päätin toteuttaa heti molemmat. Asiakkaan ongelmaksi valikoitui action-kameran kiinnike gimbaliin. Toistaiseksi ei voi vielä mainostaa ratkaisun olevan valmis. Ensimmäinen proto on jo asiakkaalla, mutta jalostettavaa vielä on. Käsitellään täten aihetta myöhemmin.


Kännykkätelineeseen ensimmäinen design tuli kehitettyä muutamassa tunnissa ja tulostettua jo seuraavana päivänä. Julkaisin lyhyen videon Facebookiin ja LinkedIniin telineestä, ja kysyntää telineelle syntyi heti, jopa yli kapasiteetin! Jokaisen telineen tulostus nimittäin otti n. 16 tuntia ja tulostettavana pian oli jo 7 telinettä.

Kysyntäpiikistä selvittiin ja valmistuspaineiden alla tuli hyvin opittua tulostimen oikut esim. PETG-muovin kanssa, josta valkoiset telineet valmistin. Jokunen teline meni roskiin harjoitellessa... Nyt kokisin itselläni olevan oikein hyvät valmiudet tulostaa kappaleita sekä PLA- että PETG-muovista. Lisäksi protopajatoimintaa tuli muutenkin harjoiteltua mm. kokoonpanon ja siihen liittyvien osien hankinnan osalta.

Viimeisintä kännykkätelinedesignia on nyt hyvin saatavissa ja tilauksia voi lähettää minulle viestillä. Valmistelen valkoista varastoon jokusen kappaleen juhannuksen aikana.

Näillä helpoilla tuotteenraakileilla olen päässyt koeponnistamaan Tuotetehtaan protopaajaa ja liiketoimintaa monilta osin. Parempaa starttia ei olisi voinut toivoa! Nyt katse on suunnattu eteenpäin. Kahteen asiaan aion lähitulevaisuudessa fokusoitua:

  1. Uusien käytännön tuotteiden luomiseen

  2. Asiakkaiden löytämiseen asiantuntijatyölle

Lopuksi haluan vielä mainostaa: mikäli yhtään näkee intoa lähteä kokeilemaan 3D-tulostamisen maailmaa, niin Creality Ender 3 on oikein oiva väline siihen! Hyvin edullinen ja toimii ongelmitta suoraan laatikosta ilman kummempia säätöjä! Ko. tulostin on niin yleinen maailmalla, että neuvot ja niksit löytyy kaikkiin mahdollisiin haasteisiin.

28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki